Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Flora Cretica. A complete handbook of all flowering plants, lycopods and ferns occurring on the island of Crete and surrounding islets

Submitted by hbsadmin on
Main Image

Muer, Thomas, Herbert Sauerbier und Ralf Jahn
Flora Cretica. A complete handbook of all flowering plants, lycopods and ferns occurring on the island of Crete and surrounding islets. 2024. 
2475 έγχρωμες φωτογραφίες, 1254 σελίδες, σκληρό εξώφυλλο.
Αναμένεται τον Απρίλιο του 2024

Λειτουργική Οικολογία: από τη θεωρία στην πράξη μέσω της R

Submitted by hbsadmin on
Main Image

Λειτουργική Οικολογία:  από τη θεωρία στην πράξη μέσω της R
de Bello F., Carmona CP, Dias ATC, Gotzenberger L, Moretti M, Berg MP.  
Μετάφραση – Επιστημονική επιμέλεια: Π. Δημητρακόπουλος, Γ. Αδαμίδης, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης (2023)

Μαθήματα Γεωβοτανικής (2η Εκδοση)

Submitted by hbsadmin on
Main Image

Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται τις βασικές έννοιες της γεωβοτανικής και των σπουδαιότερων σταθμών στην εξελικτική πορεία του φυτικού κόσμου, με ιδιαίτερη έμφαση στη χωρολογία των φυτών και στην ιστορική γεωβοτανική. Στόχος του έργου είναι όχι μόνο να εξοικειώσει τους φοιτητές με την επιστήμη της γεωβοτανικής και ευρύτερα της βοτανικής επιστήμης, αλλά απευθύνεται στο ευρύ κοινό, κερδίζοντας ολοένα μεγαλύτερη αναγνώριση.

18ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας

Το 18ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 2 έως 5 Οκτωβρίου 2024

Το συνέδριο θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Ως βασικό θέμα του Συνεδρίου επιλέχθηκε το «Από τη διατήρηση στην αποκατάσταση της φυτοποικιλότητας – προς μια ολιστική προσέγγιση στην εποχή της κλιματικής κρίσης»

Για την απώλεια του Αρτέμη Γιαννίτσαρου

Submitted by hbsadmin on
Main Image

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΤΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας με θλίψη πληροφορήθηκε την απώλεια του επίτιμου μέλους της ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΡΟΥ, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Βιολογίας ΕΚΠΑ, επιφανούς επιστήμονα-ερευνητή της Ελληνικής χλωρίδας, ακαδημαϊκού δασκάλου και ιδρυτικού μέλους της ΕΒΕ.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 και θέλοντας να τιμήσει την πολύχρονη επιστημονική προσφορά αλλά και τη μνήμη του, αποφάσισε ομόφωνα:

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνοφαρμακολογίας - «Από τους Βικογιατρούς στην Σύγχρονη Φυτοθεραπεία» (1-3 Μαρτίου 2024)

Submitted by hbsadmin on
Main Image

Αγαπητά μέλη και φίλοι της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας

Έχω την τιμή και την χαρά να σας ενημερώσω και να σας προσκαλέσω στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνοφαρμακολογίας με θέμα «Από τους Βικογιατρούς στην Σύγχρονη Φυτοθεραπεία». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη ιστορική πόλη των Ιωαννίνων το τριήμερο 1,2 και 3 Μαρτίου 2024. 

Στην Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας έχουμε μια μακρόχρονη παράδοση, με αφετηρία τις παραδοσιακές θεραπευτικές μεθόδους και πρακτικές να διερευνούμε και να ενημερωνόμαστε διαρκώς για τα σύγχρονα δεδομένα της επιστήμης.

Θέσεις στο Φινλανδικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Submitted by hbsadmin on

Το Φινλανδικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Luomus, είναι ένα ανεξάρτητο ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι και αποτελεί το εθνικό μουσείο φυσικής ιστορίας της Φινλανδίας. Το Luomus προσκαλεί ενδιαφερόμενους για τις παρακάτω θέσεις: 

Curator in vascular plants:
https://jobs.helsinki.fi/job/Helsinki-Curator-in-Vascular-Plants/781077…

Βράβευση της Γεωργίας Καμάρη στο 17ο Συνέδριο της OPTIMA

Submitted by hbsadmin on
Main Image

Κατά τη διάρκεια του 17ου Συνεδρίου της OPTIMA (XXVII OPTIMA Meeting) που πραγματοποιήθηκε από τις 20-23 Σεπτεμβρίου 2023 στις πόλεις Erice και Palermo της Σικελίας με τη συμμετοχή 162 επιστημόνων από 26 χώρες και 107 επιστημονικά ιδρύματα, τιμήθηκε η Γεωργία Καμάρη, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών και Επίτιμο μέλος της ΕΒΕ, με το Χρυσό Μετάλλιο της OPTIMA το οποίο της απονεμήθηκε ως αναγνώριση της πολύχρονης συμβολής της στη Βοτανική.