Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την οικονομική υποστήριξη δύο (2) υποψήφιων διδακτόρων και δύο (2) μετα-διδακτόρων με αντικείμενο τη Χλωρίδα της Ελλάδας

Submitted by hbsadmin on

Στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από το Πράσινο Ταμείο ερευνητικού έργου με τίτλο: «Η Χλωρίδα της Ελλάδας (The Flora of Greece project)», η Ελληνική Βοτανική Εταιρεία σκοπεύει να χρηματοδοτήσει:

  • 2 εν ενεργεία υποψήφιους διδάκτορες, το αντικείμενο της διατριβής των οποίων να αφορά χλωριδικές μελέτες (Ταξινόμηση Φυτών, Φυλογένεση, Φυτογεωγραφία) στα γένη: α) Acinos ή β) Allium.
  • 2 μεταδιδάκτορες με ερευνητικό αντικείμενο χλωριδικές μελέτες (Ταξινόμηση Φυτών, Φυλογένεση, Φυτογεωγραφία)  που αφορούν τα γένη: α) Campanula ή β) Verbascum.

Υποψήφιοι διδάκτορες

Απαραίτητες τυπικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι διδάκτορες:

  1. Θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει την εκπόνηση της διδακτορικής τους διατριβής και να είναι εν ενεργεία υποψήφιοι διδάκτορες σε Τμήματα Ελληνικών Πανεπιστημίων.
  2. Το θέμα της διδακτορικής διατριβής τους θα πρέπει να αφορά την έρευνα της Ελληνικής χλωρίδας ή/και την ταξινόμηση φυτών, και συγκεκριμένα των γενών:  α) Acinos ή β) Allium.
  3. Να είναι κάτοχοι πτυχίων Βιολογικών, Γεωπονικών, Δασολογικών ή Περιβαλλοντικών Επιστημών.
  4. Να έχουν καλή (Β2), πολύ καλή (Γ1) ή άριστη (Γ2) γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Επιπρόσθετα θα συνεκτιμηθούν τα παρακάτω προσόντα:

  • Δημοσιεύσεις στο ερευνητικό αντικείμενο των προαναφερθέντων γενών ή σε συναφή με την προκήρυξη θέματα.
  • Ερευνητική ή/και επαγγελματική εμπειρία.

Μεταδιδάκτορες

Απαραίτητες τυπικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι μεταδιδάκτορες:

  1. Να έχουν αποδεδειγμένα ερευνητικό έργο που να αφορά την Ελληνική χλωρίδα ή/και την ταξινόμηση φυτών, και συγκεκριμένα για τα γένη:  α) Campanula ή β) Verbascum.
  2. Να είναι κάτοχοι πτυχίων Βιολογικών, Γεωπονικών, Δασολογικών ή Περιβαλλοντικών Επιστημών.
  3. Να είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος.
  4. Να έχουν καλή (Β2), πολύ καλή (Γ1) ή άριστη (Γ2) γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Επιπρόσθετα θα συνεκτιμηθούν τα παρακάτω προσόντα:

  • Δημοσιεύσεις στο ερευνητικό αντικείμενο των προαναφερθέντων γενών
  • Ερευνητική ή/και επαγγελματική εμπειρία

Δικαιολογητικά

Προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι καλύπτουν τις προαναφερόμενες τυπικές προϋποθέσεις να καταθέσουν ηλεκτρονικά τα εξής:

  1. Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην οποία ο/η υποψήφιος/α θα αναπτύσσει συνοπτικά την καταλληλότητά του για τις προαναφερθείσες θέσεις.
  2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

Προθεσμία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά μέχρι 12‐12‐2023 στην ηλεκτρονική διεύθυνση pdimopoulosatupatras [dot] gr (pdimopoulos[at]upatras[dot]gr) (Καθ. Παναγιώτης Δημόπουλος), κοινοποιώντας το μήνυμά τους και στις διευθύνσεις ibazosatbiol [dot] uoa [dot] gr (ibazos[at]biol[dot]uoa[dot]gr) (Δρ. Ιωάννης Μπαζός) και tsiripidatbio [dot] auth [dot] gr (tsiripid[at]bio[dot]auth[dot]gr) (Καθ. Ιωάννης Τσιριπίδης).

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2023 από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Β.Ε, μετά από συνεκτίμηση των προσόντων τους. 

Οι υποψήφιοι ενδέχεται να κληθούν σε προσωπική συνέντευξη ή τηλεδιάσκεψη.

Για την Ελληνική Βοτανική Εταιρεία
Ιωάννης Τσιριπίδης 

Συνοδευτικά αρχεία